Electra installeert 160 snelladers bij restaurants in Colmar

Electra, een van Europa's experts in snellaadstations, kondigt een samenwerking aan met de Colmar Group, een gerenommeerde restaurantketen, om de infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen in België en Frankrijk te verbeteren. Tegen eind 2025 zullen alle zes Belgische vestigingen van het restaurantmerk Colmar uitgerust zijn met snellaadstations beheerd door Electra.

Deze samenwerking is gericht op het installeren van 160 snellaadstations in beide landen, elk met een hoge capaciteit van 400kW en 24/7 toegankelijk voor iedereen. Met deze oplaadstations kunnen gebruikers van elektrische voertuigen hun accu's in slechts twintig minuten opladen van 20% tot 80%.

De Belgische locaties zullen elk tussen twee en vier oplaadpunten hebben, in totaal 50 snellaadpunten tegen eind 2025. Op dezelfde manier zullen de zestien locaties in Frankrijk (genaamd 'Crocodile Buffet & Grill') één tot vier oplaadpunten hebben.

Elke tien minuten

Electra wil tegen de zomer de grootste aanbieder van snellaadpunten in België worden en tegen 2030 een Europees netwerk van 15.000 laadpunten in 2.200 stations uitbouwen. "Wij bij Electra zijn bijzonder ambitieus", zei General Manager van Electra Benelux Louis-Charles Mosseray. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf ernaar streeft dat elke burger binnen tien minuten rijden toegang heeft tot een oplaadstation.

Samenwerken met een derde partij maakt het uitbreiden van snelladen eenvoudiger en goedkoper, omdat er geen land hoeft te worden aangekocht. Licenties om deze snellaadparken langs snelwegen aan te leggen zijn ook beperkt en voorwaardelijk. Andere bedrijven die de partnerroute kiezen zijn de Vlaamse start-up Sparki en Renault, waarbij de laatste een netwerk opbouwt bij prominente dealers. Het Nederlandse Fastned is de enige aanbieder die ze zelfstandig ontwikkelt en beheert.

Scherpe tarieven

Het voordeel van de samenwerking met de Colmar Group is het gemak van dineren tijdens het opladen. Jean-Paul Van Avermaet, CEO van Colmar Group, benadrukte dat het toevoegen van de snellaadstations van Electra de kwaliteit, betrouwbaarheid en klantervaring van hun restaurants zal verbeteren. "Elektrische en duurzame mobiliteit is de toekomst en wij willen deze service ook graag aan onze klanten aanbieden", voegde hij eraan toe.

Electra belooft concurrerende tarieven. Gebruikers kunnen hun oplaadsessies eenvoudig beheren via de Electra-app, die drempelvrije toegang mogelijk maakt en de mogelijkheid biedt om tot dertig minuten van tevoren een oplaadplek te reserveren.

Electra is in de zomer van 2022 in België begonnen met de ontwikkeling van software en hardware voor zijn snellaadpunten. Het bedrijf exploiteert momenteel 250 oplaadpunten in het land.

Reacties

Klaar om deel te nemen aan het gesprek?

Je moet een actieve abonnee zijn om een reactie achter te laten.

Meld u vandaag aan

Misschien vind je dit ook leuk