Tot 1u15 verliezen in de file op de Brusselse Ring

Deze dagen vermijd je best het Leonardkruispunt op de Brusselse Ring met de E411 en een nog ruimer gebied eromheen in Tervuren. Door de werken aan de Leonardtunnel is er veel file rond het tunnelcomplex, waardoor je 's ochtends minstens een uur en 15 minuten verliest tussen Waterloo en Zaventem en 's avonds tot 15 minuten.

De tunnels bij het Leonard kruispunt worden sinds april 2023 grondig gerenoveerd. Van afgelopen woensdagavond tot maandagochtend was de tunnel zelfs helemaal afgesloten voor verkeer.

Slechts één rijstrook

Vanaf maandagochtend was er weer verkeer mogelijk, maar slechts op één rijstrook, aan beide kanten van de rijbaan. Bovendien kunnen automobilisten uit Oudergem op de E411 niet op de RO richting Waterloo komen vanaf het kruispunt bij Léonard.

Die nieuwe verkeerssituatie leidde maandagochtend tot files van bijna 1u15 tussen Waterloo en Tervuren, in de richting van Zaventem. In de andere richting duurde het tot 30 minuten langer tussen Wezembeek-Oppem en Tervuren.

s Avonds duurde het tot 45 minuten langer om te reizen tussen Waterloo en Tervuren op de buitenring en tot 30 minuten om te reizen tussen Sint-Stevens-Woluwe en het knooppunt Léonard op de binnenring.

Nieuwe sluiting

Bovendien hebben de NMBS en Infrabel twee extra treinen ingezet 's ochtends en twee aan het einde van de middag tussen Nijvel en Brussel-Luxemburg om het autoverkeer te ontlasten.

Een nieuwe sluiting van de ringtunnel is gepland van vrijdag om 20u30 tot 21 mei om 5u30. Bovendien zal vanaf midden juni ook de linkse afrit Waterloo-Auderghem afgesloten worden tot eind oktober, gelijktijdig met de sluiting van de rechtse afrit Waterloo-Auderghem.

Automobilisten zullen dan gevraagd worden om een U-bocht te maken op de E411 om Brussel binnen te rijden. Net als bij de afsluitingen van de Ringtunnels vorige week en vanaf aanstaande vrijdag, zal de Vlaamse overheid automobilisten aanraden om tot Maleizen te rijden en daar te keren om te voorkomen dat er te veel auto's en vrachtwagens rondrijden in het stadje Jezus-Eik. Maar veel automobilisten rijden over het algemeen ruim voor afrit Jezus-Eik uit, waardoor er grote wachtrijen ontstaan rond de afrit.

Reacties

Klaar om deel te nemen aan het gesprek?

Je moet een actieve abonnee zijn om een reactie achter te laten.

Meld u vandaag aan

Misschien vind je dit ook leuk