Nissan en Mitsubishi werken samen aan pick-ups en hybrides voor Amerika

Alliantiepartners Nissan en Mitsubishi werken al sinds 2016 samen op hun thuismarkt Japan. Toch is er nu een plan om deze krachtenbundeling uit te breiden naar Noord-Amerika. Een in Mexico gebouwde pick-uptruck van 1 ton en een plug-in hybride voertuig voor Nissan staan als eerste op de agenda om beide merken in de VS te versterken.

Mitsubishi sloot zich in 2016 aan bij de Renault-Nissan Alliantie toen de Japanse fabrikant in de problemen kwam door een schandaal met uitstootvervalsing. De samenwerking bleef echter beperkt tot Azië en Europa, waarbij Mitsubishi onlangs Renaults in een nieuw jasje introduceerde om aanwezig te blijven in Europa. Zoals Automotive News Europe meldt, komt er een samenwerking tussen Japanse fabrikanten naar Noord-Amerika.

PHEV voor Nissan, binnenkort in Mexico gebouwde (elektrische?) pick-up

Nissan CEO Makoto Uchida onthulde het plan om zijn en Mitsubishi's positie in de Verenigde Staten, Canada en Mexico te versterken, met twee belangrijke producten als eerste mijlpaal: een plug-in hybride model van Nissan op basis van Mitsubishi-technologie en een 1-tons pick-uptruck gebouwd in Mexico voor beide merken, in dezelfde categorie als de huidige Nissan Frontier.

Een elektrische versie van deze pick-up truck is waarschijnlijk maar nog niet bevestigd, hoewel enige elektrificatie wordt verwacht. De geplande releasedatum ligt tussen 2027 en 2031. Andere modellen zijn waarschijnlijk in aantocht, waarbij Mitsubishi rekent op Nissans EV-expertise om het Amerikaanse modellengamma uit te breiden.

Door de pick-up in Mexico te bouwen, worden importtarieven vermeden. Dat is de reden waarom Mitsubishi de Triton/L200 niet in de Verenigde Staten verkoopt. Door hem elektrisch te maken zou hij ook in aanmerking komen voor subsidies onder de Inflation Reduction Act - als dit wetsvoorstel de volgende presidentiële termijn overleeft.

Deel van de boog

Nissan kondigde eerder aan dat het zijn strategische samenwerkingen zou versterken als onderdeel van zijn The Arc-bedrijfsplan, dat 30 nieuwe modellen op de markt wil brengen tegen 2026. Het gebruik van gedeelde technologie zou helpen om de ontwikkelingskosten te verlagen en deze modellen sneller op de markt te brengen.

In de komende 2,5 jaar worden zeven volledig nieuwe modellen gelanceerd in de VS en Canada, waaronder deze eerste plug-in hybride. Onlangs werd ook een samenwerking met Honda aangekondigd, met elektrische voertuigen als belangrijkste focus.

Reacties

Klaar om deel te nemen aan het gesprek?

Je moet een actieve abonnee zijn om een reactie achter te laten.

Meld u vandaag aan

Misschien vind je dit ook leuk