Brussel en Vilvoorde opnieuw verbonden met de Waterbus

De Waterbus, die Brussel met Vilvoorde verbindt, hervat vanaf 1 mei zijn dienst op het kanaal. Dat heeft Brussels by Water bekendgemaakt. De lijnboot zal tot oktober elke weekdag pendelen en tijdens de zomervakantie in het weekend. De Waterbus vaart tussen de Steenkaai in Vilvoorde en de Bargeskaai in Brussel, tien kilometer verderop, ter hoogte van Thurn & Taxis.

Het openbaar vervoer op het kanaal tussen Brussel en Vilvoorde kan worden gebruikt voor verschillende soorten reizen, van privé- en toeristische reizen tot excursies. De verschillende haltes zijn aangesloten op het conventionele openbaar vervoer en bevinden zich in de buurt van parkeerterreinen, parken, winkelcentra, recreatiegebieden en woon- en kantoorgebieden.

Dit jaar vaart de Waterbus op weekdagen van maandag tot vrijdag van 1/05 tot 30/06, van 15/08 tot 31/10, en zeven dagen per week tijdens de zomerperiode van 1/07 tot 14/08. Een kaartje kost 3,5 euro. De rit tussen Brussel centrum en Vilvoorde duurt plus-minus een uur. De Waterbus werd gelanceerd in 2013 en vervoerde 45.535 passagiers in 2022.

Reacties

Klaar om deel te nemen aan het gesprek?

Je moet een actieve abonnee zijn om een reactie achter te laten.

Meld u vandaag aan

Misschien vind je dit ook leuk