Bpost neemt 2.000ste e-van in gebruik

Een jaar nadat Bpost zijn duizendste elektrische bestelwagen in gebruik nam, heeft het Belgische postbedrijf de kaap van de 2.000 elektrische voertuigen overschreden. Dit betekent dat Bpost zijn vloot van milieuvriendelijke voertuigen in slechts één jaar tijd heeft verdubbeld.

Deze cijfers onderstrepen het engagement van het bedrijf om de uitstoot verder te verminderen en CO2-vrije post en pakketten te bezorgen in heel België tegen 2030. Bpost wil tegen 2040 een uitstoot van nul bereiken en zijn e-commerce toeleveringsketen koolstofvrij maken. Bpost wileen referentie zijn in sociale en ecologische duurzaamheid op alle markten waar het bedrijf actief is.

Groene vloot

Vandaag bestaat het wagenpark van bpost uit 10.754 bestelwagens, waarvan 2.000 elektrische bestelwagens, en meer dan 5.000 fietsen, waarvan ongeveer 2.500 e-bikes. Tegen het einde van dit jaar zullen mzullen er meer dan 500 elektrische bestel- en vrachtwagens bijkomen.

In 2023 won Bpost de 'Zero-Emission Van Trophy' voor de grootste klant van elektrische bestelwagens. De eerste e-van werd geïntroduceerd in 2014 en in juni 2018 konden de eerste bestelwagens worden opgeladen op een Bpost-site in Bergen/Mons.

Reacties

Klaar om deel te nemen aan het gesprek?

Je moet een actieve abonnee zijn om een reactie achter te laten.

Meld u vandaag aan

Misschien vind je dit ook leuk