Volledig nieuwe elektrische Jeep Renegade kost minder dan $25.000

Net als verschillende van zijn Stellantis-tegenhangers werkt Jeep ook aan een betaalbaar batterij-elektrisch model voor jongeren en particulieren in Noord-Amerika en Europa. Dit nieuwe model wordt de volgende generatie van de Renegade, die in 2027 wordt verwacht, met een prijskaartje van minder dan 25.000 dollar voor de elektrische versie.

Net als Fiat en Citroën, die onlangs respectievelijk hun Grande Panda en ë-C3 modellen onthulden, is ook Jeep bezig met het kraken van de code voor een goedkope(re) EV. Tijdens een evenement op 13 juni voor investeerders onthulden de nieuwe Jeep CEO Antonio Filosa en Stellantis CEO Carlos Tavares het Noord-Amerikaanse productplan van het merk, dat vooruitblikt tot 2027.

Het Jeep-gamma zal tegen 2027 volledig vernieuwd zijn, met vijf volledig nieuwe modellen en facelifts voor de rest van het gamma /Jeep

STLA Klein

Het grootste nieuws uit dit productplan is de gloednieuwe Renegade, die gebouwd zal worden op het nieuwe STLA Small-platform (een opvolger van het huidige e-CMP-platform dat oorspronkelijk door PSA is gemaakt). Toen de STLA-platformfamilie werd aangekondigd, beloofde Stellantis een actieradius van 500 km.

Deze nieuwe Renegade vervangt het uitgaande model dat in 2014 op de markt kwam en erg populair werd in Noord-Amerika en Europa. Hij heeft gewone verbrandingsmotoren en een plug-in hybride aandrijflijn, met vierwielaandrijving om de typische Jeep-terreinvaardigheden te behouden.

Zelfs met het STLA Small-platform lijkt een aandrijflijn met verbrandingsmotor nog steeds op de kaarten te staan, met de Jeep-slides die de "BEV-variant" van de nieuwe Renegade vermelden, die een prijskaartje van minder dan 25.000 dollar krijgt.

De volledig nieuwe Jeep Renegade zal waarschijnlijk ook een aandrijflijn met verbrandingsmotor krijgen, wat de prijs nog lager kan drijven /Jeep

Vijf volledig nieuwe modellen tegen 2027

Het Jeep-modellengamma zal tegen 2027 bijna allemaal vernieuwd zijn. De Wrangler, Gladiator, Grand Cherokee, Wagoneer en Grand Wagoneer krijgen allemaal een facelift, terwijl de nieuwe modellen Wagoneer S en Recon binnenkort op de markt komen.

Naast de nieuwe Renegade krijgt ook de Compass een geheel nieuwe generatie, terwijl er nog een 'mainstream UV' in het D-segment op de markt komt. Jeep hoopt op een marktdekking van 85% in Noord-Amerika om de verkoop te stimuleren.

Reacties

Klaar om deel te nemen aan het gesprek?

Je moet een actieve abonnee zijn om een reactie achter te laten.

Meld u vandaag aan

Misschien vind je dit ook leuk